Bloggnorge.com // kolibris ord
Start blogg

Sannheten om Muhammedkarikaturene

Kategori: Religion | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 1. mars , 2014 kl. 22:16

 

muhammed

I dette innlegget vil jeg presenter Richard Dawkins tanker rundt uroen vi for noen år tilbake opplevde i forbindelse med Muhammed karikaturene. Ja, det er gammelt nytt, men problemstillingen er muligens enda mer aktuell i dag, så jeg mener det er akseptabelt å fortelle historien bak denne fryktelige fornærmelsen mot muslimene rundt om i verden. Samtidig kan denne fortellingen belyse samfunnets overdrevne respekt for religioner. 

 

Richard Dawkins forteller 

September 2005: Den danske avisen Jyllandsposten publiserte 12 tegninger som framstilte profeten Muhammed. I løpet av de neste tre månedene ble indignasjonen omhyggelig og systematisk nørt oppunder den islamske verden og en liten gruppe muslimer i Danmark, anført av to imamer som hadde fått asyl der. Disse ondsinnede personene som levde i utlendighet, reiste fra Danmark til Egypt med saksdokumenter som ble kopiert og spredt til hele den islamske verden, også – og det var viktig – til Indonesia. Dokumentene inneholdt falske opplysninger om påstått dårlig behandling av muslimer i Danmark og at Jyllandsposten var en regjeringstyrt avis (noe den ikke er). De inneholdt også de 12 tegningene som imamen hadde supplert med tre tegninger hvis opprinnelse var mystisk. I motsetning til de 12 opprinnelige tegningene var disse tre ekstra-tegningene uten tvil fornærmende. En av de tre tegningen var ikke en tegning i det hele tatt, men et fakset fotografi av en mann med skjegg med et falskt grise-tryne. Dette bildet var et Associated Press-fotografi av en franskmann som skulle delta i en grisehyl-konkurranse på en landbruksutstilling i Frankrike. Altså,ingen forbindelse med islam og Muhammed, og vertfall ingen forbindelse med Danmark.

 

muslimer brenner flagg

Den omhyggelige forsterkede«krenkelsen» og «fornærmelsen» toppet seg på en eksplosiv måte fem måneder etter de 12 opprinnelig tegningen ble publisert. Demonstranter i Pakistan og Indonesia brente danske flagg (hvor fikk de dem fra?) og det ble reist hysteriske krav om at den danske regjeringen måtte be om unnskyldning. Be om unnskyldning for hva? Regjeringen lagde ikke tegningene og publiserte dem ikke. (NBDansker lever i et land med fri presse, noe mange i islamske land kanskje har hatt problemer med å forstå). Aviser i Norge, Tyskland, Frankrike og USA (men ikke Storbritannia) trykket tegningen som et tegn på solidaritet med Jyllandsposten, og det ble som bensin på bålet. Ambassader og konsulater ble herjet, danske varer ble boikottet, danske borgere og mennesker fra hele Vesten ble generelt fysisk truet. Kristne kirker i Pakistan, uten noe danske eller europiske forbindelser i det hele tatt, ble brent. Ni mennesker ble drept da libyske urostiftere angrep og brente ned det italienske konsulatet i Benghazi. Som Germaine Greer skrev – det disse menneskene virkelig elsker og er flinkest til, er uroligheter.

En pris på 1 million dollar ble satt på hodet til den «danske tegneren» av en pakistansk imam. Han visste nok ikke at at det dreide seg om 12 forskjellige danske tegnere (hvor skulle forresten denne millionen komme fra?). I Nigeria brente muslimske demonstranter ned flere kristne kirker og brukte macheter da de angrep og drap (svarte nigerianske) kristne i gatene. En kristen ble plassert inne i et gummihjul, oversprøytet med bensin og tent på. Demonstranter i Storbritannia med bannere « drep dem som fornærmer islam,» «slakt dem som håner islam,» «Europa du skal få betale,» »rasering er underveis og halshogg de som fornærmer islam,» ble et vanlig syn i gatene. Heldigvis stilte de britiske politikerne opp og for å minne oss på at islam er fredens og nådens religion. ( R Dawkins. Fra «Gud en vrangforestilling»

Når man konfronterer muslimer med slike hendelser, vil de øyeblikkelig hevde at de tar avstand. Noen hevder at de som utfører slike handlinger ikke kan sin islam. Samtidig understreker dem at vi må lese islam om vi skal tillate oss å kritisere islam, for islam er ikke slik som vi hevder den er. Muslimer som kan sin islam er altså vennlige, fredelige, full av nestekjærlighet, samt tilhenger av ytringsfrihet, demokratiet og religionkritikken. Om dette er korrekt, må vi gå ut i fra et det finnes to typer muslimer; de slemme og de snille. Men muslimer er de uansett (?)  Og nå vet vi altså hva de slemme muslimene mente om karikaturtegningen. Da kunne muligens de snille muslimene uttalt seg om denne saken. Og særlig viktig er det at de snille hever stemmen snart, siden de mener de kjenner sin islam bedre enn de slemme muslimene.

 Roah

I etterdønningen av Muhammed-saken intervjuet journalisten Andrew Mueller generalsektreæren Muslim Council of Britain, Sir Iqbal Sacranie. Han fortalte Mueller hvor bekymret han var på grunn av de danske tegningene. Mueller var også bekymret, men av en annen grunn. «Jeg er redd for at den latterlige, uforholdsmessig sterke reaksjonen på noen umoralske skisser i en lite kjent skandinavisk avis kan bekrefte at islam og Vesten er uforenlige.» Sacranie på sin side lovpriste britiske aviser for at de ikke trykket tegningene. Til dette uttrykte Mueller en mistanke som var utbredt over hele landet om at britiske  aviser tilbakeholdenhet bunnet mindre i følsomhet ovenfor muslimsk misnøye enn et ønske om å unngå å få vindusrutene sine knust. Sacranie forklarte at «profetens person, fred være med han, er høyaktet så sterkt i den muslimske verden, med kjærlighet og hengivenhet, at det ikke kan forklares med ord. Dette går hinsides dine foreldre, dine kjære, dine barn. Det er en del av troen. Det er også en islamsk lære at ingen avbilder profeten.»

Mueller tenker «at islamske verdier overgår alle andre– noe som enhver tilhenger av islam går ut i fra, akkurat som tilhengere av enhver religion tror at deres vei er den eneste rett, den eneste sannheten, det eneste lys. Hvis folk elske en predikant fra 600-tallet mer enn sin egen familie, er det opp til dem,men ingen andre er forpliktet til å ta det alvorlig..». Bortsett fra at hvis du ikke tar det alvorlig og viser tilbørlig respekt, blir du fysisk truet i et omfang som ingen annen religion har strebet etter siden middelalderen.  

Så må man undre seg så klart: Hvorfor er en slik vold nødvendig? Mueller bemerker; «Hvis noen av dere klovner har rett i noe som helst, så kommer disse danske tegnerne til å havne i helvete uansett – er ikke det nok? Hvis dere imellomtiden vil hisse dere opp på grunn av fornærmelser mot muslimer, kan dere lese Amnesty International-rapporten om Syria og Saudi- Arabia.»

 

1000155_517200335001345_1537520466_n

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.