Bloggnorge.com // kolibris ord
Start blogg

Elsker ikke de «dårlige»muslimer sine barn?

Kategori: Religion | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 4. januar , 2014 kl. 22:14
far og datter
Uansett hva galt muslimer gjør så kan de ikke forklare sine handlinger ut i fra islam.
Ikke fra islam som religion, islamske verdier eller islamsk kultur/tradisjon.
Hvordan kan man da forstå hvorfor de handler som de gjør.
Må man gå ut i fra at en rekke muslimer er dumme eller at de er født vonde? 


 
Muslimske menn er ikke følelseløse mennesker. Langt der i fra. De reagerer med sinne, sorg, frustrasjon og vold om noen utfører handlinger som er i strid med deres egen tro og overbevisning. Det ser vi eksempler av fra demonstrasjonene i Afghanistan etter amerikanske soldater brente eksemplarer av Koranen. Jeg har til gode å se bilder av muslimske menn som viser den samme sorg og sinne over en «ikke-islamsk» sedvane som lemlester deres egne kvinner. Dette handler om deres koner og døtre. Jeg har også til gode å høre en unnskyldning fra muslimske menn som i dag støtter og forsvarer en religion som i flere århundre har frarøvet kvinnens opplevelse av seksuell nytelse.

Imamer; er de dumme eller er de løgnere?

Omskjæring av kvinnelige og mannlige kjønnsorganer er i henhold til religiøse og kulturelle påbud. I sin opprinnelse innebar omskjæring fjerning av forhuden hos gutter, men i dag omfatter begrepet også kjønnslemlesting, dvs. inngrep på ytre og indre kjønnsorganer hos begge kjønn. (leksikon)


Til tross for et aktiv (humanistisk) engasjement for å stanse denne lemlestingen av jenter er praksisen fortsatt et stort problem. Også norske jenter blir omskjært, til tross for stor motstand, både fra eksperter og i henhold til den norske loven av 15.12.1995 om forbud mot kjønnslemlestelse. Denne sedvanen er et overgrep, noe som vi i et moderne, sekularisert samfunn er grunnleggende motstandere av. Motstanden og avskyen har de religiøse lederne registrert og de forstår at en slik dominerende kritikk kan svekke deres posisjon som religionens fremste forsvarere i et sekulært samfunn. Deres forsvar blir da å gjøre det de alltid har gjort når de ikke lenger makter å skjule eller unnskylde sin umoral og dumhet; de skylder på kulturen! Jeg kan på ingen måte godta en slik ansvarsfraskrivelse. Det blir for enkelt og det løser ingen problemer. Omskjæring stanser ikke opp av den grunn.


Sheik Abdinur Mahamoud var en av de første imamene i Norge som avslørte at Islam forbyr omskjæring totalt! Dette forbudet avslører han nå etter det i muslimske samfunn har vært en sedvane i over tusen år. Mahamoud hevder at de som linker omskjæring til islam ikke kjenner religionen. 
Kvinnelig omskjæring har forekommet i tusenvis av år. Skikken kom til Somalia fra faraoene i Egypt på grunn av handelsforbindelser. Men det er tradisjon, ikke religion, religion.» (Mahamoud).

Man kan da konkludere med at det er en tradisjon, blant annet en islamsk tradisjon. Men hvorfor har man gjennom alle disse årene fått et tydelig inntrykk av at omskjæring, både av gutter og jenter, er en religiøs tradisjon? Hvorfor har ikke Sheik Abdinur Mahamouds forgjengere fortalt tidligere at dette ikke handler om religion. Og hvorfor har de gjennom århundre tillatt sine religiøse tilhengere å utføre slike anti-islamske handlinger? De er ellers så drevne til å forby handlinger som strider mot islam og Koranen. Islam er jo så detaljstyrt at det ikke skulle finnes noe tvil om hva som er galt og hva som er riktig.
Det er forkastelig å skulle drøfte om omskjæring er religiøst eller kulturelt betinget, fordi religionene har selv valgt å benytte seg av denne sedvanen i århundre i de islamske samfunn, selv om de i dag ikke ønsker å ta ansvar /æren for opprinnelsen. Men jeg kan jo foreta en lite oppklaringsrunde her i all respekt for imamer og mullaer, og for deres tilhengere. Man skal jo ikke være for rask med å dømme.

HER ER SPØRSMÅL SOM JEG SITTER IGJEN MED

Spørsmål 1.
Hvorfor har Islam valgt å adoptere en slik hedensk skikk? For de har adoptert denne skikken, de har æret den, videreført den og forvsvart den.
Spørsmål 2.
H
vorfor sier Sheik Abdinur Mahamoud at dette strider mot religionen islam når vi kan lese om omskjæring i de profetiske tekstene (Hadith)? For det viser seg at Muhammed anbefalte å fjerne forhuden på klitoris, (sunna-omskjæring) uten å gjøre det til et påbud. Men den faraoniske omskjæringen, der de fjerner hele klitoris m.m, ville ikke Muhammed ha noe med å gjøre. Han tok derfor avstand fra den. Muhammed tok altså ikke avstand fra å tukle med naturen, slik Sheik Abdinur Mahamoud hevder, men han mente at det måtte finnes begrensninger. Mulig man kan unnskylde de som forsvarer denne tradisjonen med at de er uvitende, dumme og dårlige tolkere av sine egne hellige tekster og egen lære (etikk). Jeg sliter virkelig med å godta et slikt argument, for selv om begrepene «anbefaling, påbud og forbud» kan skape forvirring, burde i så fall imamer og muallaer ha full kontroll på dette etter mange år med opplæring og tolkning. De religiøse lederne skal tross alt fremstå som religionens fremste eksperter på Koranen og Hadith, og ikke som noen fjols som adopterer hedenske skikker slik det selv passer dem. Samtidig skal de fremstå som gode religiøse ledere, anførere og veiledere. De hevder jo selv at de er venn av Allah.
Spørmål 3. Så hva med de faktiske ekspertene, de som har tolket tekstene korrekt og som har forstått religionens sannheter, slik som Sheik Abdinur Mahamoud hevder han gjør. Hva har hindret dem fra å fortelle sannheten tidligere? Mulig de har vurdert denne skikken som et viktig verktøy for å opprettholde kvinneundertrykkelsen? For Islam er en kvinneundertrykkende religion, i likhet med de andre verdensreligionene. Hvordan kan de hevde at denne omskjæringen ikke har noe med religion å gjøre når det er de hellige tekstene som maner opp til kvinneundertrykkelse. Det spiller jo ingen rolle om de bruker et ikke-religiøst verktøy så lenge målsetningen er på bakgrunn av en religiøs formaning.

 

omskjæring
Imamer og mullaer som hevder de har tolket Koranen og Hadith korrekt fortjener kritikk. De har holdt den rette læren om omskjæringen skjult for sine tilhengere i flere århundre. Dagens islamske lederebør derfor ta ansvaret for dette for det er Islam som er hovednøkkelen til problematikkenog ikke den hedenske kulturene som var opprinnelsen til sedvanen. For selv om man i dag kan hevde at Muhammed var motstander mot å «tukle med naturen», har imamer og mullaer overbevist sine tilhengere det helt motsatte.

Hvem omskjærer sine døtre?

Det er fristende å tenke at omskjæring av jenter bare er vanlig praksis i afrikanske land, i landene det omskjæring er tilllatt. Men i Dagbladet (Astrid Merland) kan man lese at tusenvis av norske jenter er i fare for å bli omskjært. De får klitoris, indre- og ytre kjønnslepper kappet av før de sys igjen. Jenter som lemlestes på den verste måten får hele kjønnsorganet skåret av. Så sys de igjen og føttene bindes sammen. Slik må de ligge en måned eller mer for at sårene skal gro. Resten av livet er det å gå på do og samleie forbundet med sterke smerter.Det er ikke uvanlig at norske småjenter bruker 20 minutter for å tisse. Det er tiden som trengs for å presse urin ut av det lille hullet som omskjæreren lot være åpent. Når de gifter seg må mannen presse gjennom omskjæringsarret ved første sameleie. Manndomsprøven mislykkes ikke rent sjelden, og jentene må skjæres opp med kniv. Det samme må gjøres før fødsel. Mange sys igjen mellom hver fødsel. (Dagbladet)

tommy9

Det hevdes at det er ytterst få jenter som blir omskjært. Samtidig strever man etter å opprettholde troa på at det er bare land som Somalia som holder liv i denne sedvanen og at det er bare de meste ekstreme muslimer som omskjærer sin døtre. La oss nå ta et raskt overblikk:  I land som Somalia, Djibouti, Sierra Leone, Mali, Egypt og Nord-Sudan anslås det at over 90 prosent av alle jenter blir omskåret. I Etiopia er tallet 56 %, Eritrea 86 %, Kenya 27 %  og Tanzania 14 %.  Selv om praksisen er mest utbredt i Afrika, finnes den også enkelte steder i Midtøsten, i kurdiske samfunn i Iran og Irak, samt enkelte steder i Malaysia og Indonesia. WHO anslår at praksisen forekommer i rundt 40 land. Gjennom innvandring er kjønnslemlesting blitt et brennbart tema også i Europa og USA, og det har vært et kontroversielt tema i norske media. Ganske mange som faller under dette ekstreme med andre ord.

Men tilbake til hovedspørsmålet; hvem omskjærer sine døtre. 
I en debatt med to muslimer ble det av Frøken X hevdet at det er de mest uopplyste som omskjærer sine jenter mens Mister Y mener at det er de minst religiøse som omskjærer jentene. X forteller at hun selv har brukt flere år av sitt liv til å presse imamene til å preke den rette islam? I hele 23 år har denne dama tråkket ned dørstokkene i moskeen for å forklare imamene hva islam egentlig handler om. Skulle dette være en nødvendighet om dette ikke handler om det korrekte islam i det hele tatt? Burde ikke de norske imamene vite bedre?  Hvorfor er det i moskeen Frøken X maser, hvorfor ikke blant hedningene og de minst religiøse muslimene som muligens ikke går i moskeen for å lytte til imamene? Og hvorfor har ikke hennes arbeid mot denne sedvanen fått noe innflytelse hos de imamene som fortsatt forsvarer denne uislamske skikken? Er imamene virkelig de dummeste, de minst opplyste, de mest ekstreme…. eller lyver de?
Frøken X er slett ikke den eneste personen som har forsøkt å få slutt på denne sedvanen, men tiltakene har vanligvis vært pådyttet utenfra og motkreftene har vært sterke. Hvilke motkrefter snakker vi om da? Jo, det er  fra imamene, hos de troende, og hos de som mener at det uaktuelt for menn å gifte seg med kvinner som ikke er omskåret. Både imamer, famile og lokalmiljøet utøver et sterkt sosialt press. Dette er altså ikke noe vi skal blåse bort som noe ekstremt og sjeldent. Dette skal frem i lyset og ingen bør godta at muslimer benytter seg av metoder som begrenser den saklige og gode samfunnsdebatten.

torill og tyra

 

Omskjæring; et vrengbilde av islam?
Hvilke flere vrengbilder finnes det?

«Said he had been taught ‘women are no more worthy than a lollipop that has been dropped on the ground»



A muslim who raped a 13-year-old girl he groomed on Facebook has been spared a prison sentence after a judge heard he went to an Islamic faith school where he  was taught that women are worthless.
Adil Rashid, 18, claimed he was not aware that it was illegal for him to have sex with the girl because his education left him ignorant of British law. (dailymail.co) Read more: Dailymail

Et «vrengbilde» av islam er kvinnesynet, blir det hevdet. Men tross at dette kvinnesynet ( som vist innledningsvis) kan være et vrengbilde – og sikkert ikke begrunnet i Koranen – har en muslimsk mann fått forståelse for sitt overgrep på en 13 års gammel pike. Adik Rashid er en av de som faktisk har maktet å forklare sine handlinger ut i fra den opplæringen han har fått innen islam. Retten aksepterte hans forklaring og unnskyldning for sine handlinger. Han visste faktisk ikke at det var galt å forgripe seg på en ung jente. Det er dette islam har lært han. Synes du det var en svært mild straff?  Ja, dette var nok en dommer med en stor porsjon empati. Ære være han for det (?)

Det finnes også norske muslimer som leter etter dette vrengbildet av islam: Blant annet for å kunne hevde at omskjæring av jenter er riktig og godt. Men jeg nekter å rette noe moralsk pekefinger verken mot de mest opplyste eller de minst opplyste, de minst religiøse eller de mest tradisjonsbundne muslimene. Det er typisk dette innen islam å dele sine trosfeller inn i båser, som et slags kvalitetsstempel. Vi har gode muslimer, dårlige muslimer, sanne muslimer, og de aller klokeste muslimer. Men det hadde blitt en umulig oppgave for meg å bestemme hvem som er hva. Jeg må bare gå ut i fra at de fleste muslimer betrakter seg selv som gode muslimer. Jeg mener dessuten at slik båssetting er både hatefullt og fordummende. For hvem vet; mulig de dårlige muslimene er det beste menneskene av de alle. Uansett er jeg sikker på at muslimer elsker sine barn like høyt som ikke-muslimer elsker sine barn, og da prater jeg om alle muslimer; de dumme, de dårlige og de kloke. Denne omskjæringen må derfor handle om troa på at en gjør noe riktig, noe godt og noe som er nødvendig.

Steining som straff;  et annet vrengbilde av islam?

tommy

Denne personen har helt rett; det står ikke noe i Koranen om å steine kvinner som har blitt voldatt. Dette er en straffemetode de har kopiert fra andre religioner.

  • Den som spotter Herrens navn, skal dø. Hele menigheten skal steine ham. Enten det er en fremmed eller en innfødt, skal han steines når han spotter Herrens navn”. (3. Mosebok 24:16).
  • Når det i en mann eller en kvinne er en dødningemanerånd eller en spådomsånd, da skal de dø. De skal steines. Deres blod være over dem”. (3. Mosebok 20:27).
  • Når en mann har en ustyrlig og gjenstridig sønn, som ikke vil lyde sin far og mor, og som er ulydig mot dem selv om de tukter ham, da skal hans far og mor ta og føre ham ut til de eldste i byen, til byens port. Og de skal si til de eldste i byen: Denne vår sønn er ustyrlig og gjenstridig. Han vil ikke lyde oss, han er ødsel og drikkfeldig. Da skal alle mennene i hans by steine ham til døde. Slik skal du utrydde det onde hos deg, og hele Israel skal høre det og frykte”. (5. Mosebok 21:18-21) (Hentet fra det gamle testamentet).

 
Flere vil muligens hevde at islam adopterte verdier som er å lese i Det nye testamentet. Det er tross alt mer humant. Mulig det er tilfelle. Men hvorfor er dette med steining som straff en del av Sharialovene?  Shariah-lovene sier at ekteskapsbrytere skal steines til døde. Hvis partene ikke er gift er straffen 10 piskeslag. Atter en gang vil  mange forneket dette og hevde at dette er blasfemi mot Profeten, som om det det er et forsøk på å sverte det gode navnet navnet til Islam. Men er det da ikke underlig at kvinner i islamske land blir steinet til døde? Like underlig som at jenter blir omskjært i muslimske samfunn? Og enda mer underlig er det at norske muslimer i regi av islam.net senest denne uke stemte for dødstraff ved utroskap. Om Islam net og dens medlemmer ikke er islam, hva er de da?

Jeg mener
… at omskjæring handler om religiøs lære, islamske verdier og islamsk tradisjon og kultur. Det samme kan jeg påstå om islamsk kvinnesyn og islamkse straffemetoder. Da må man legge ansvaret på den som preker denne lære, blant annet imamene. Og nei, det er ikke alle muslimer som omskjærer sine jenter, uten at det skal være god nok grunn til å ikke ta opp kampen mot sedvanen. Det ville være en hån for alle de kvinner som lider i stillhet. For det er fortsatt mange av dem, også i Norge. 

Et eksempel; De norske myndigheten har visst at fire norskfødte jenter med gambiske foreldre har vært frihetsberøvet i ti år i Gambia. Alle er de lemlestet og under omsorg av faren andrekone. Burde det ikke ringe ei bjelle når de vet at nesten 4000 barn i grunnskolen ikke er å finne på skolebenken i Norges grunnskoler. De aller fleste barna befinner seg i Pakistan, andre i land som Somalia som barnas foreldre en gang flyktet i fra.( NRK Ytring) 

Da undrer jeg meg igjen: hvorfor klarer ikke den norske stat å beskytte disse jentene? Har disse jentene mindre verdi enn andre norske jenter, eller er det på denne måten Norge viser sin respekt for islam?

 

Kjære godtfolk. Om vi nå først må vise respekt for religioner, så bør det vel gjøres på en annen måte enn å skulle godta en slik barbarisk sedvane.

 

tungaut_crop



css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.